Віра Олександрович

Понад 99 тисяч щасливчиків на Тернопільщині уже нічого нікому не винні

Гроші

Платникам податків з Тернопільщини списали 22,6 млн грн податкового боргу. Скористатися такою можливістю змогли не всі. Втім, щасливчиків – чимало, понад 99 тисяч.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На виконання п. 24 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України (далі – ПКУ) у грудні 2020 року в ДПС України на центральному рівні в автоматичному режимі провели списання податкового боргу платникам податків, - кажуть у Головному управлінні ДПС в області. - Станом на 01.11.2020 р. сукупний податковий борг у них, за усіма місцями обліку, не перевищував 3 060 грн.

Загалом понад 99-ти тисячам платників списали 22,6 млн грн податкового боргу. Інформацію про це можна отримати в Електронному кабінеті, на веб-порталі ДПС.

- Крім того, платникам податків надали можливість скористатися п. 23 підрозділу 10 розділу XX ПКУ щодо списання штрафних санкцій і пені, за умови погашення суми податкового боргу за основним платежем, що виник станом на 01.11.2020 р., та сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі при поданні відповідної заяви, - нагадують фахівці.

Положення цього пункту не застосовують щодо: - великих платників податків, що відповідають критеріям, визначеним пп. 14.1.24 п. 14.1 ст. 14 ПКУ; - осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені Кодексом України з процедур банкрутства; - осіб, щодо яких наявні судові рішення, що набрали законної сили, якими розстрочено (відстрочено) стягнення податкового боргу; - банків, на які поширюються норми Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»; - осіб, які мають податковий борг із митних платежів; - осіб, які мають заборгованість зі сплати санкції за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності та пені.

До слова, штрафні санкції і пеня, що підлягають застосуванню у зв’язку зі сплатою такого податкового боргу, не підлягають застосуванню та нарахуванню, а нараховані – підлягають коригуванню до нульових показників.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео