Тамара Коблик

Понад пів мільярда податку на прибуток сплатили підприємства Тернопільщини

Базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків

гроші

За сім місяців цього року платники податків – юридичні особи Тернопільщини сплатили до Зведеного бюджету України 509 млн грн податку на прибуток підприємств. Ця сума перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 217,1 млн грн, тобто на 74 відсотки. Про це повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

При цьому до державного бюджету підприємства перерахували 457,3 млн грн податку на прибуток, а до бюджетів територіальних громад – 51,7 млн гривень. 

Упродовж січня-липня цього року до загального фонду зведеного бюджету платники також спрямували 8,7 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 1,8 млн гривень.

Нагадаємо, що порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено статтею 137 Податкового кодексу України. Платіж нараховується платником самостійно. Базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків.

Фото з відкритих джерел

 

 




Вибір читачів за тиждень

Відео