Понад 300 бійців АТО з Тернопільщини вже забезпечені земельними ділянками

Усього ж від учасників АТО в області надійшло 1644 клопотання про надання їм земельних ділянок у власність.

Станом на 25 червня фахівці органів земельних ресурсів та місцевого самоврядування забезпечили відведення 308 ділянок загальною площею 44, 6110 га, з них: 297 земельних ділянок площею 29, 5510 га  – для ведення садівництва, 10 ділянок площею 15 га – для ведення особистого селянського господарства, 1 ділянка площею 0,06 га під будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Надано 737 дозволів на розроблення документації із землеустрою, з них:

607 – для ведення садівництва;

52 – для ведення особистого селянського господарства;

78 – для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд.

З моменту запровадження в Україні ініціативи землевпорядної служби про забезпечення земельними ділянками учасників АТО та членів родин загиблих військовослужбовців, землевпорядниками Тернопільщини надано 1306 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 177,7010 гектара. Усього ж від учасників АТО в області надійшло 1644  клопотання про надання їм земельних ділянок у власність.

Спеціально для учасників АТО органами земельних ресурсів України запроваджена спрощена процедура подачі заяв про отримання земельної ділянки, інформує  terland.gov.ua. Подані заяви учасників антитерористичної операції та членів їх родин розглядаються в першочерговому порядку у стислі терміни.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео