Віра Олександрович

Популярними у Тернополі тепер стають… тухлі яйця (фото, відео)

Білан2

Приходити під стіни міської ради, аби висловити якийсь протест чи зробити заяву, уже стає модою для тернополян.

Нагадаємо, 16-та сесія Тернопільської міської ради розпочалася вранці 28 липня. Проте ефективно працювати депутати одразу не могли через сутички під стінами мерії. Зокрема, представники об’єднання «Свободи» знов не давали пройти до залу засідань колишнім однопартійцям – Івана Сороколіту, Роману Навроцькому та Ігорю Турському. Невідомі навіть застосували перцевий газ, через що багатьом людям стало зле (читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ).

https://youtu.be/D8MMlg0Cnpw

Не таким масовим, але ефектним був спротив представників ТОГО «Тернопільські підсумки». Вони принесли із собою… тухлі яйця «для Гаврилюка» (начальник міського управління поліції – прим.). Ініціатором такого показового пікету уже вкотре є депутат від БПП Тарас Білан.

Білан3
Білан3

- Громадські активісти проводять паралель між застійним запахом свіжо-тухлих яєць і діяльністю пана Гаврилюка як начальника міської поліції у питаннях захисту майна держави в особі оборонного заводу «Промінь», - наголошує Тарас Білан. - За нашими припущеннями, громадянин Гаврилюк вчиняє дії щодо затягування розслідування, «кришування злодіїв» і сприяє доведенню оборонного підприємства до банкрутства. Вірогідним є отримання останнім «жарених кабанчиків» від представників Російської Федерації, в особі ТРЦ «Подоляни»- «Теркурій -2», «Галицька лізингова компанія».

До речі, Сергій Гаврилюк наразі перебуває у відпустці, тому яйця сьогодні не отримав. Тому люди постояли під мерією кілька годин, а потім просто пішли.

https://youtu.be/YSMmdTKbwLo

Варто додати, що і питання №161 із порядку денного сесії вилучили на самому початку. Міський голова повідомив, що таким було прохання ініціатора. Чим цей пункт цікавий? Цитуємо текст проекту рішення: «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0641га за адресою пров. Галицький гр. Гаврилюку С.В.». Пропонували це питання депутатам до розгляду уже не вперше, хоча ситуація там – непроста і загрожує серйозним конфліктом із сусідами за територією. Навіть головний поліцейський краю Олександр Богомол особисто звертався до Сергія Гаврилюка із проханням відмовитися від тієї землі. Але ж як кажуть – віз і далі там.

Мерія
Мерія

Білан1
Білан1

Окрім того, на сесії відбувалося таке – читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ.

Фото і відео автора, а також із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео