Оксана Бучко

Послаблення обмежень червоної зони дочекались і в районах Тернопільщини

photo_2020-09-21_14-59-33

Відновлення руху транспорту, роботи установ та навчання таки дочекались і в районах Тернопільщини, які потрапили з початку вересня у «червону» зону. Це стало можливо лише після затверджених у Києві змін щодо обмежень таких територій. 

Як повідомляє пресслужба ОДА в телеграм-каналі, в м. Бережани, у Заліщіцькому, Збаразькому, Тернопільському районах Тернопільській області з 00:00 години 22 вересня встановлять наступні обмеження з переліку визначених постановою Кабінету Міністрів № 641:

-дозволена посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення;

-дозволено приймати відвідувачів у закладах культури, кінотеатрах, ресторанах, кафе, торговельно-розважальних центрах, спортивних залах, фітнес-центрах, закладах торговельного і побутового обслуговування. Також можна буде почати торгівлю продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами, ветеринарними препаратами, кормами, агрохімікатами, пестицидами, насінням і садивним матеріалом. А ще дозволили провадження банківської та страхової діяльності, медичної практики, ветеринарної практики, автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку. Заклади громадського харчування можуть здійснювати адресну доставку замовлень;

-дозволено відвідувати установи і заклади, що надають соціальні та реабілітаційні послуги сім’ям чи особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено, центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Нагадаємо, рішення про те, що школи і дитячі садочки у Тернополі працюватимуть і надалі, а громадський транспорт їздитиме у режимі спецрейсів і перевозитиме лише працюючих, прийняли на засіданні міського Штабу із подолання надзвичайної ситуації ще 4 вересня.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео