Орест Сарматський

Посуха на півдні призвела до погіршення якості картоплі (Агро-новини)

жвот3110

Південь України все більше страждає від посухи та високих температур влітку. Посушливі умови призвели до погіршення якості та зниження врожаю картоплі. 

Про це повідомляє agrotimes.net.

Через високі температури ґрунту посилюється дія вірусів. Бульби, уражені вірусними хворобами, за весняного садіння знижують схожість через порушення балансу гідролізуючих речовин.

Характерними ознаками є передчасне пробудження вічок на бульбах, утворення витягнутих паростків, формування дрібних і хворих репродуктивних органів, прогресуюче зниження врожайності та погіршення якості бульб у наступних репродукціях.

1101
1101

Науковці Інституту зрошуваного землеробства провели аналіз даних метеорологічних спостережень на Півдні за останні 24 роки й установили, що середньодобова температура підвищилася на 1 град. порівняно з попереднім 30-річним періодом. Річна кількість опадів у регіоні зменшилася за цей час на 20 мм.

У період весняного терміну садіння картоплі підвищилася сума активних температур повітря вночі до 26 град., удень поверхня ґрунту нагрівалася до 30 град. Влітку нічна температура підвищилася до 30 град., денна — понад 40 град. Такі умови прискорюють процес виродження картоплі.

Уряд впровадить програму безвідсоткового кредитування будівництва ферм

Уряд наступного року планує запустити програму безвідсоткового кредитування на будівництво нових ферм. Про це під час Ради регіонального розвитку заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Про це повідомляє УНН.

«Наша задача наступна, і зараз над цим працює більшість українських банків, щоб ми видали безвідсоткові кредити на будівництво нових ферм, молочно-товарних комплексів, щоб ми змогли збільшити поголів’я в нашій країні», — сказав Володимир Гройсман.

1102
1102

За його словами, ця програма буде реалізована наступного року.

Україна потрапила до трійки лідерів з експорту кукурудзи

Цього року Україна випередила Бразилію та посіла третє місце серед світових експортерів кукурудзи.

Про це повідомляє ubr.ua.

Для України сезон 2016/17 виявися вдалим, об’єми експорту кукурудзи зросли на 26%.

Україна зібрала другий за величиною урожай кукурудзи та змогла експортувати кукурудзу на всі основні ринки збуту.

1103
1103

Проте, експерти радять українським трейдерам не виключати серйозної конкуренції з боку Бразилії в новому сезоні, яка активізувала експорт кукурудзи лише в липні.

Вибір читачів за тиждень

Відео