Тамара Коблик

На Тернопільщині розслідують справу про державну зраду щодо українця, який воював на боці «ДНР»

За даними слідства, громадянин України на початку березня 2022 року добровільно перейшов на бік ворога

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру донеччанинові у державній зраді та у добровільній участі в незаконних збройних воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України КК України). Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянин України на початку березня 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до збройного воєнізованого формування – «113 стрелковый полк мобилизационного резерва» терористичної організації «ДНР».

Упродовж  березня - квітня 2022 року підозрюваний  на посаді начальника штабу батальйону брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.  У цей час він здійснював матеріально - технічне забезпечення очолюваного батальйону; організовував облаштування та діяльність блокпостів; забезпечував охорону об’єктів на окупованих територіях; організовував евакуацію поранених і вбитих учасників «ЛНР», «ДНР» та військовослужбовців країни-агресора. Також він виконував інші злочинні завдання на тимчасово окупованих територіях поблизу населених пунктів Кізомис, Томина Балка, Широка Балка, Станіслав, Херсон, Білозерка.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео