Віра Олександрович

Повідомляти про податківців-корупціонерів на Тернопільщині можна просто Миколі Рудницькому

Протидіяти корупції спільно, закликали жителів Тернопільщини у Головному управлінні ДФС у Тернопільській області. Причому для викриття податківців-корупціонерів створили чимало шляхів. Тож кожен може обрати зручний для нього.

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області, подолання корупції в органах ДФС є одним із першочергових завдань українського суспільства. Адже досі існуючі прояви корупції негативно впливають на рівень надходжень коштів до держбюджету, на ефективність діяльності фіскальних органів, їхній рейтинг, а також взаємовідносини із платниками податків.

- У Державній фіскальній службі України звертають особливу увагу на усі повідомлення щодо дій і поведінки її співробітників, несумісних із вимогами загальних правил поведінки державного службовця, як при виконанні службових обов’язків, так і в позаслужбовий час, - запевнили у податковій.

Попередньо організаційно-правові заходи протидії корупції фахівці уже вжили. Разом із тим, така діяльність потребує подальшого вдосконалення, забезпечення комплексного поєднання профілактичних, попереджувальних і правових заходів, спрямованих як на безумовне дотримання норм чинного антикорупційного законодавства, так і на усунення причин та умов, що створюють сприятливе підґрунтя для вчинення корупційних правопорушень у сфері службової діяльності.

- Окрім того, очевидною є необхідність у зосередженні зусиль на вирішенні, у межах компетенції ДФС, питань цілеспрямованої нейтралізації соціальних та економічних чинників відомчої корупції, - наголошують фіскали.

Принагідно вони попросили усіх небайдужих громадян повідомляти про відому їм інформацію щодо протиправних дій з боку службових осіб ГУ ДФС в області. Обрати можна будь-який зручний для вас спосіб, зокрема:

- через пошту на адресу: 46003, м. Тернопіль, вул. Білецька, 1;

- на електронну адресу підрозділу із питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДФС в області tr.szk25@sfs.gov.ua, а також на електронну адресу ДФС України post@sfs.gov.ua (крім звернень громадян і запитів на отримання публічної інформації);

- на електронну адресу Департаменту із питань запобігання та виявлення корупції ДФС України dpzk@sfs.gov.ua і через офіційний веб-портал ДФС;

- засобами телекомунікації через Контакт-центр Інформаційно-довідкового департаменту ДФС України за телефоном 0-800-501-007 або на електронну скриньку: idd@sfs.gov.ua;

- під час особистого прийому громадян керівництвом і службовими особами ДФС України та Головного управління ДФС в області (інформація про порядок запису на прийом, а також графік особистого прийому розміщуються на офіційному веб-порталі ДФС);

- у письмовому вигляді і засобами телефонного зв’язку через працівників сектору із питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДФС у Тернопільській області (контактний номер телефону – (0352) 43-46-19, керівник – Микола Рудницький).

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео