Тетяна Бакай

Сливовий сезон: які ціни на ринку у Тернополі (відео)

Як розповідають покупці, із задоволенням ласують сливами, печуть пиріг та готують варення

Сливовий сезон у розпалі, відтак їх купують і для споживання, і для приготування випічки, варення і навіть вареників. Скільки коштують сливи на ринку у Тернополі, дізнавалися журналісти Терену. 

Так, на ринку можна знайти різні сорти слив, найпопулярнішими серед яких є “Венгерка”. Кілограм такої сливи коштує 20-25 гривень. Така ж ціна на сливу сорту «Амерс». 

Везуть до нас ці сливи з Чернівецької області, тому ціна така лояльна. Ті, що з-за кордону – дорожчі, – каже продавчиня Ольга. 

З Іспанії до нас привозять сливи сорту “Королівський”. Вони великих розмірів і значно дорожчі – 150 гривень за кілограм. 

Зараз саме час для приготування сливового пирога. Пропонуємо рецепт від кулінара Євгена Клопотенка. 

Для тіста потрібно: 150 г цукру, 100 г вершкового масла, 200 г борошна, 1 ч. л.

розпушувача, 1 ч. л. кориці, 1 ч. л.орегано (пряність), 2 яйця, дрібка солі. 

Для начинки: 20 слив, 1 ч. л. кориці, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. орегано. 

Сливовий пиріг від Євгена Клопотенка

Для початку підготуйте всі інгредієнти для приготування та увімкніть розігріватися духовку до температури 180 градусів. Для тіста: висипте у миску 200 г борошна, додайте дрібку солі, 150 г цукру, по 1 ч. л. розпушувача, орегано і кориці. Розтопіть у невеличкій каструлі 100 г вершкового масла та влийте до сухих інгредієнтів. Вибийте у миску 2 яйця і ретельно перемішайте всі інгредієнти та замісіть однорідне тісто. 

Форму для запікання застеліть пергаментом та перекладіть тісто. Розрівняйте тісто руками чи ложкою. Його товщина має бути приблизно 1-1,5 см. 

Помийте 20 слив, розріжте навпіл та відокремте кісточки. Викладіть половинки слив на тісто зрізом угору. У мисці змішайте 1 ч. л. кориці, 1 ч. л. цукру та 1 ч. л. орегано. Посипте пиріг сумішшю та поставте у розігріту до 180 градусів духовку запікатися на 40-45 хвилин. Готовому пирогу дайте трохи охолонути та розріжте на шматочки, подавайте з кулькою пломбіру. Смачного!

Читайте також: Легендарний сливовий пиріг від The New York Times: покроковий рецепт.

Фото Руслана Жирова 

Вибір читачів за тиждень

Відео