Тамара Коблик

Представники тернопільського вишу гідно виступили на Чемпіонаті Європи з жиму лежачи (фото)

Готували спортсменів до змагань тренери – випускники магістратури факультету фізичного виховання Ігор Лисий, Андрій Злочовський і Анастасія Лиса

У місті Будапешт (Угорщина) з 2 до 8 серпня тривав чемпіонат Європи з класичного жиму лежачи і жиму лежачи серед усіх вікових груп. На помостах просторого залу Novotel Budapest City Centre змагались 675 учасників і учасниць з 27 країн старого світу. Про це повідомили на сторінці Факультету фізичного виховання ТНПУ у фейсбуці.

В складі збірної команди України відзначились і представники Тернопільського національного педагогічного університету ім.Володимира Гнатюка.

Так, серед юніорок до 23 років у ваговій категорії до 57 кг з результатом 95 кг перше місце здобула студентка Факультету фізичного виховання ТНПУ, Майстер спорту України міжнародного класу Марія Полянська.

До слова, Марія є чинна Чемпіонка Світу серед дівчат, а з цього року гідно дебютувала серед юніорок, представивши Україну на «спортивному фронті» (батько Марії зараз боронить Україну у складі ЗСУ), - йдеться у повідомленні. - Перемога нашої студентки допомогла збірній команді України серед юніорок посісти перше командне місце.

За крок від перемоги зупинився інший студент факультету фізичного виховання Ігор Грошко. У ваговій категорії до 93 кг з результатом 187,5 кг він посів 4-те місце, а збірна України серед юніорів у командному заліку була третьою.

Серед майстрів вагової категорії до 105 кг дебютувавши з результатом 215 кг четверте місце посів доцент кафедри теорії і методики олімпійського та професійного спорту Віктор Шандригось. Причому, після першої спроби він йшов на третьому місці і технічна помилка завадила йому зафіксувати 237.5 кг, поступившись сильним суперникам з Польщі, Німеччини і Австрії – чинним чемпіонам і призерам світу.

Гідно виступили і випускники нашого університету. Так, серед жінок у ваговій категорії до 52 кг з результатом 100 кг третє місце завоювала випускниця факультету іноземних мов, майстер спорту міжнародного класу Мар’яна Коляденко. У ваговій категорії до 57 кг з результатом 85 кг. 6-те місце посіла випускниця магістратури факультету фізичного виховання, Майстер спорту України Анастасія Лиса, а майбутня абітурієнтка Майстер спорту України Альона Канюка з таким же результатом посіла сьоме місце. В підсумку збірна України серед жінок у командному заліку отримала перше місце.

Серед чоловіків у ваговій категорії до 120 кг з результатом 297.5 кг четверте місце посів випускник магістратури факультету фізичного виховання, Майстер спорту України Тарас Бубен і вперше виконав норматив Майстра спорту України міжнародного класу. Причому, після першої спроби Тарас йшов на другому місці і прикра помилка залишила його за межею призерів, пропустивши вперед сильних спортсменів – чинних чемпіонів і призерів світу. Збірна команда України серед чоловіків завоювала перше місце.

Готували спортсменів до змагань тренери – випускники магістратури факультету фізичного виховання Ігор Лисий, Андрій Злочовський і Анастасія Лиса.

Нагадаємо, юна спортсменка з Тернопільщини перемогла на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики.

Фото зі сторінки Факультету фізичного виховання ТНПУ у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео