Ростислав Фук

При собі - майже сотня «закладок»: у Тернополі затримали розповсюджувача наркотиків (фото, відео)

Вартість вилучених наркотиків становить понад 100 тисяч гривень

26-річного тернополянина затримали під час отримання ним передач із психотропними та наркотичними речовинами. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

У ході реалізації оперативної інформації щодо розповсюдження в місті наркотичних та психотропних речовин, ми вийшли на слід 26-річного жителя обласного центру. Як з’ясувалося, зловмисник був так званим закладником заборонених речовин і співпрацював з двома інтернет-магазинами, - розповів начальник обласного управління боротьби з наркозлочинністю Михайло Димида.

Аби приховати причетність тернополянина до злочинної діяльності, постачальники надсилали посилки, вказуючи адресата з жіночим ім’ям.

Під час обшуку у чоловіка вилучили дві посилки, в яких містилися 30 грамів «канабісу» та 50 грамів психотропної речовини «PVP». Також в його автомобілі поліцейські знайшли 25 розфасованих згортків із психотропною речовиною.

У ході досудового розслідування встановили, що тернополянин за день міг здійснювати майже двадцять «закладок», отримуючи за кожну з них по 100 гривень.

Чоловікові оголосили про підозру за частиною 2 статті 307 (незаконний збут наркотичних засобів та  психотропних речовин, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі майже 150 тисяч гривень. Автомобіль, який підозрюваний використовував для злочинної діяльності, вилучили та помістили на арештмайданчик.

Слідчі встановлюють постачальників, з якими співпрацював тернополянин, та тих, хто купував в нього наркотики.

Нагадаємо, на Тернопільщині викрили чоловіків, які отримали наркотики через телеграм-каналі.

 

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео