Тамара Коблик

Принц і барон з Бельгії привезли гуманітарну допомогу у Збараж на Тернопільщині (фото)

Принц Мішель де Ліньє — нащадок власників Збаража та близько 80 навколишніх населених пунктів

На Тернопільщину Бельгії прибув нащадок власників Збаража та близько 80 навколишніх населених пунктів принц Мішель де Ліньє зі своїм другом бароном Бернардом Де Герлашем. Про це на своїй сторінці у фейсбуці мер Збаража Роман Полікровський.

Віднайти нащадків родини Де Ліньє було моєю мрією, яка зараз здійснилася, - написав міський голова Збаража. - До слова, поважні гості є представниками одних з найвпливовіших родин Бельгії!

Вони прибули в рамках гуманітарної місії Фонду Ігоря Вітенька з черговою допомогою.

На цей раз наші невтомні друзі привезли три автомобілі швидкої допомоги, наповнені медичним обладнанням, та джип, - розповів Роман Полікровський.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення доставлено уже сотий автомобіль для потреб ЗСУ та фронтових медиків.

Важливо, що Принц має значний вплив на бельгійську політику щодо допомоги Україні і палко вболіває за український народ.

Приїзд нашого гостя, я переконаний, - це початок плідної багатогранної співпраці Збаража із містом Бельой, де живе Мішель де Лінь. Пан Мішель зацікавився історією власного роду, про яку гостям розповідав наш краєзнавець Руслан Підставка, і пообіцяв надати допомогу у відшуканні необхідних документів, які б допомогли історикам у складанні достовірної картини нашої спільної  минувшини, - написав міський голова Збаража.

Вибір читачів за тиждень

Відео