Призначення, склад та характеристики тканин для виготовлення спецодягу

Новини компаній

Виготовлення спецодягу потребує використання спеціальних тканин, які здатні захищати тіло від шкідливих та небезпечних факторів. Більшість людей, які чують згадування спецодягу, уявляють собі працівників в уніформі, що виготовлена з цупкої та сірої тканини, а також має логотип підприємства. Це найбільш зручний варіант для працівників, які задіяні на роботах зі шкідливими та небезпечними факторами. Головне завдання такого спецодягу – захищати людину від дії агресивних розчинів, високої температури та механічних пошкоджень. По можливості такий одяг повинен забезпечувати комфорт та суттєво спрощувати роботу працівника.

Класифікація та типи тканин для виготовлення спецодягу

Головні характеристики, які впливають на якість тканини від СТГ – склад, а також щільність. Зазвичай для виготовлення спецодягу використовують тканину зі штучних волокон з вмістом натуральної сировини. Справа в тому, що натуральні чи синтетичні тканини не здатні задовольнити усі вимоги працівників до спецодягу. Адже вироби з бавовни чудово поглинають вологу, проте не придатні для використання в лабораторіях, для забезпечення цілісності шкіри працівників, під час використання розчинів кислот та лугів.

Особливості складу тканин для спецодягу:

  • Найчастіше для виготовлення спецодягу використовують комбіновані тканини, які складаються з натуральних та синтетичних волокон.

  • Має вирішальне значення сезон використання спецодягу. Тому найчастіше для тонкого літнього спецодягу використовують тканини, які містять багато бавовни. Зазвичай це тканини зі складом 50 на 50. Проте можна знайти і тканини, які на 100% складають з бавовни. Вони називаються діагональ або саржа.

  • Для зимового спецодягу краще використовувати тканини з більшим вмістом синтетичних волокон. Адже саме вони дозволяють тілу дихати, пропускають вологу та не дозволяють накопичуватися їй у верхніх шарах спецодягу, щоб не спровокувати переохолодження.

Як обрати найкращу тканину для виготовлення спецодягу?

Перш за все орієнтуються на її склад, а також стійкість. На вибір тканини впливає сфера діяльності працівників. Тому для робітників, що задіяні в дослідних центрах, працюють з небезпечними, агресивними розчинами, потрібно використовувати суміші тканин, які містять спеціальне стійке просочення, що не дозволяє пошкоджуватися під час дії на кислоти. Навіть якщо працівник вилив на себе велику кількість кислоти або розчин лугу, можна швидко зняти захисний спецодяг, та не пошкодити власну шкіру. Для робітників, які працюють в металургійній промисловості, створений захисний спецодяг, який не дозволяє виникати опікам та підвищує стійкість до дії температури. Компанія STG пропонує широкий асортимент тканин для виготовлення спецодягу від європейських виробників.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео