Орест Сарматський

Про художників Тернопільщини можна дізнатися з одного видання (фоторепортаж)

Світ побачив довідник та альбом про художників Тернопільщини.

У День художника голова Тернопільської обласної організації Національної спілки художників України Ігор Дорош презентував в арт-галереї спілки одразу два видання. Це – довідник, в якому подано короткі біографічні відомості про більш як 60 митців-членів спілки та репродукції робіт, що презентують їхній творчий доробок. Окрім того, видали фотоальбом, який знайомить з діяльністю тернопільських митців.

IMG_5452 (Copy)
IMG_5452 (Copy)

Як йдеться у передмові, на сторінках видання перед читачем постають авторські манери та техніки, підкріплені розмаїттям мистецьких напрямків та жанрів того чи іншого митця. Також, як акцентує автор передмови, мистецтвознавець Ю.Долинна, діяльність художників розглянуто через призму єднання в межах спілки, яка вже 35 років є культурним осередком міста та області.

IMG_5451 (Copy)
IMG_5451 (Copy)

Творча організація активно розвивається, її ряди поповнюються новими іменами творців сучасного мистецтва України, регулярно проводяться виставки, пленери та симпозіуми всеукраїнського та міжнародного ґатунків, постійно видаються буклети, альбоми, які розповідають про насичене творче життя спілки та її членів.

IMG_5450 (Copy)
IMG_5450 (Copy)

IMG_5449 (Copy)
IMG_5449 (Copy)

IMG_5448 (Copy)
IMG_5448 (Copy)

IMG_5447 (Copy)
IMG_5447 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео