Проблемну «дочку» у Кременці підніматиме на ноги австрієць

За результатом перевірки фінансово-господарської діяльності ДП "Кременецький комбінат хлібопродуктів" встановлено чисельні порушення та нестачі, тому тут змінили керівництво. Про це повідомив директор ДАК «Хліб України» Ігор Кобеля.

«Кременецький КХП є однією з найпроблемніших «дочок» ДАКу. Комбінат збитковий, за останні роки суттєво зменшилася вартість активів, збільшився позиковий капітал і заборгованість із зарплати, ліквідність і майновий стан — незадовільні. Ми змінили керівництво, комбінат відновлює нормальну роботу, розпочато заготівлю зерна, і першого дня було прийнято 350 тонн зерна», — проінформував Ігор Кобеля.

Директором КХП призначено австрійця Вільгельма Кольмбауера. Він має вищу європейську освіту, практичний досвід антикризового управління. Його основним завданням на посаді є «реабілітація» комбінату. Зокрема, необхідно якомога швидше відновити господарську діяльність підприємства, погасити заборгованість з заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками підприємства, вжити всіх заходів щодо захисту прав власності на об’єкти нерухомого майна та земельні ділянки, повідомляє kremenets.pp.ua.

«За минулі два роки «дивним чином» зникли 1100 тонн зерна, виявлена нестача 400 тонн кукурудзи. Банківські рахунки підприємства арештовані, а ділова репутація знищена корупцією. Проте впевнений, що за підтримки з боку ДАКу та профільного міністерства стратегія розвитку комбінату спрацює», — сказав Вільгельм Кольмбауер.

Вибір читачів за тиждень

Відео