Проблеми учасників АТО обговорили у Тернополі (фото)

Сьогодні відбулося засідання Ради учасників антитерористичної операції при обласній державній адміністрації, де було озвучено ряд питань, які стосуються соціального захисту учасників АТО, оздоровлення та права на землю.

- Ми для себе взяли таку практику, що це для нас як прагматичний захід, де ми не обговорюємо статистичної проблематики, а десь хочемо підійти до проблем людей і їх вирішити, - пояснює Юрій Юрик, заступник голови ОДА. – Ті питання, які зараз є, стосуються життєдіяльності бійців, надання земельних ділянок для учасників АТО, питання їх фінансової підтримки та питання оздоровлення.

unnamed-33
unnamed-33

На засіданні Ради було також озвучено низку проблем, які поширені на місцях у районах Тернопільської області і запропоновано варіанти впливу на місцеву владу.

unnamed-31
unnamed-31

Крім того, представники влади прозвітували про виплату одноразової грошової допомоги, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.2013 року № 975. Членам сімей 63 загиблих військовослужбовців було надано допомогу на суму 36 197817 гривень.

unnamed-32
unnamed-32

А також наголосили на тому, що до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, в Тернопільській області внесено інформацію про 3637 осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції та яким надано статус учасника бойових дій, про 67 інвалідів війни. Також 123 особам, у тому числі 17 неповнолітнім дітям, встановлено право на пільги, як члену сім’ї загиблого ветерана війни, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Їм надаються пільги відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

unnamed-30
unnamed-30

Наступне засідання Ради учасників антитерористичної операції відбудеться у наступному місяці, або наприкінці листопада. Тоді ж обіцяють запросити представників влади Лановецького та Збаразького району і вирішити проблеми місцевого рівня.

Нагадаємо:

З метою сприяння всебічному вирішенню комплексу питань, пов’язаних з реалізацією прав учасників антитерористичної операції та членів їх сімей 13 травня 2015 р. було утворено Раду учасників антитерористичної операції при обласній державній адміністрації, яку очолює голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. За час створення ради було проведено 11 засідань, на яких розглядались актуальні питання, спрямовані на допомогу і захист учасників антитерористичної операції.

Адміністрація Президента України сприяє діяльності Центру допомоги учасникам антитерористичної операції.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео