Орест Сарматський

Прогноз: світовий ринок штучного м'яса ростиме на 9,5% щороку (Агроновини)

1401 (Copy)

Обсяг ринку штучного м’яса та м’ясопродуктів за підсумками 2017 року склав $4 млрд.

Показники продажів рослинних замінників тваринних білків постійно зростають, пише «Meat-Info».

Зараз вегетаріанські та веганські продукти найбільш популярні в країнах Європи та в США, утім, частка такої їжі на ринку Азії та в Тихоокеанському регіоні стабільно збільшується.

Аналітики Allied Market Research прогнозують, що до 2025 року попит на штучне м'ясо в цій частині світу зростатиме на 9,4% щороку.

На ринок Азії вже вийшли такі відомі американські виробники як Beyond Meat та Impossible Foods. У Гонконзі з'явився також місцевий виробник штучного м'яса – компанія Green Monday. Фірма випустила Omnipork – власний рослинний замінник найпопулярнішого виду м'яса в Азії – свинини.

За виглядом та смаковими якостями продукт нагадує свинячий фарш, однак для його виготовлення використовуються гриби, а також гороховий, соєвий і рисовий білки. Omnipork вже продають в Гонконзі, Макао і Сінгапурі. Виробники також анонсували появу альтернативи м'ясу на Тайвані та в Китаї.

На Львівщині почали будівництво лабораторії молока

1402 (Copy)
1402 (Copy)

Закладання фундаменту під будівництво лабораторії молока та офісу Благодійної організації «Львівська аграрна дорадча служба» (ЛАДС) відбулося 6 березня 2019 р. в селі Малехів Жовківського району.

Про це йдеться у повідомленні Львівської ОДА.

– Будівництво лабораторії молока та офісу для дорадчої служби надасть можливість розширити систему дорадництва як ключову інституцію у розвитку аграрного сектору економіки та сільських територій, – зазначила т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко.

За словами директора БО «Львівська аграрна дорадча служба» Івана Паньківа, для подальшого розвитку проекту та послуг, які необхідні виробникам, Львівська аграрна дорадча служба потребувала приміщення, тому ухвалили рішення про будівництво власного лабораторно-офісного приміщення.

– Лабораторія і ЛАДС стануть учасниками створення української національної бази даних у молочному скотарстві. Системою менеджменту молочного стада та лабораторними дослідженнями молока у Львівській області охоплено 10 тис. голів, – зауважив він.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео