Проїзд Тернопільщиною вдалося зберегти лише завдяки ремонту дороги Р-41 (відео)

1

На проблемних ділянках доріг Тернопільщини виконано повну заміну дорожньої одежі.

Служба автомобільних доріг вже близько року докладає титанічних зусиль, аби забезпечити проїзд обходом Тернополя. Нині він є єдиною можливістю для водіїв великогабаритного транспорту перетнути область і з Півночі на Південь, і з Заходу на Схід, адже вже понад рік Гаївський міст «під замком» для вантажівок. Раніше транспортне навантаження на об’їзну розподілялося рівномірно. Та лише погляньте, скільки великогабаритних автомобілів зараз рухається обходом Тернополя!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=b0rnY-Rh1aQ[/embed]

Навесні шляховики стикнулися зі справжньою катастрофою: ділянка обходу біля шляхопроводу провалилася! Втім, Служба автомобільних доріг у Тернопільській області зробила все, аби не перекривати рух трасою Р-41. Якби рух фур обмежили і нею, то великогабаритний транспорт просто був би змушений об’їжджати усю Тернопільську область.

За понад рік безперервного потоку лавини вантажівок основа траси Р-41 подекуди втратила свою несучу здатність. З огляду на це, усі ремонтні заходи дорожників матимуть тимчасовий ефект доти, доки не буде вирішена проблема перевантаження. Невідомо, чи після наступної зими на обході знову не утвориться провалля. Єдиний вихід з ситуації – негайний ремонт Гаївського мосту. Та на це, передусім, необхідна політична воля Тернопільської міської ради (балансоутримувача мосту).

Вибір читачів за тиждень

Відео