Прокуратура відвоювала для дітей шумський «Гайдарівець»

Вищий господарський суд України погодився з доводами прокуратури Тернопільської області і скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій, на підставі яких було відмовлено у визнанні за територіальною громадою права власності на єдиний майновий комплекс дитячого оздоровчого закладу. 

Встановлено, що приватне підприємство розпочало процедуру незаконного оформлення правовстановлюючих документів на майновий комплекс дитячого оздоровчого закладу «Гайдарівець» у с.Кутянка Шумського району балансовою вартістю понад 140 тис. грн., який упродовж останніх 25 років перебував у колективній власності.

Захищаючи права дітей на оздоровлення та відпочинок, прокуратура подала до суду позов з вимогою визнати право власності на дитячу оздоровницю за територіальною громадою, але суд першої та апеляційної інстанцій відмовив у задоволені позовних вимог.

Послідовно відстоюючи інтереси дітей, прокуратура Тернопільської області звернулася з касаційною скаргою до суду вищої інстанції.

Вищим господарським судом України касаційну скаргу прокуратури області задоволено та скасовано рішення судів першої та апеляційної інстанцій, повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео