Орест Сарматський

Протоієрей-капелан з Тернополя вручив орден у Львові (фото)

k01

У Центрі військового духовенства Львівсько-Сокальської єпархії при Стрітенському храмі , що знаходиться у Львові на вулиці Княгині Ольги, відбулося нагородження орденом «Святого Юрія Переможця» голови Центру військового духовенства протоієрея Мар’яна Сеника. Як повідомляє на своїй сторінці у facebook ієрей Віталій Федюк, клірик П’ятницького храму на Підзамче.

    Цю нагороду у присутності капеланів Львівської єпархії від імені Громадської організації Тернополя «Спілка Військових Священиків» отцю Мар’яну вручив протоієрей В’ячеслав Кізілов, голова Тернопільського єпархіального відділу духовно-патріотичного виховання у Збройних Силах та інших військових формуваннях України. Після урочистого нагородження капелани спільно відслужили панахиду за упокій душі новопреставленого військового священика Валентина Серовецького, який трагічно загинув у ДТП.

k02
k02

k04
k04

k03
k03

k05
k05

Довідково. На сьогодні у Львівсько-Сокальській єпархії служать 25 військових священиків, які щомісячно виїжджають до зони АТО групами від 4 до 6 священиків. У червні цього року було створено Центр для військового духовенства Львівсько-Сокальської єпархії на базі Стрітенського храму. Головою Центру призначено протоієрея Мар’яна Сеника, настоятеля храму. Стрітенський храм оголошено Гарнізонним храмом військового духовенства Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео