Радник Авакова на Тернопіллі налагоджував співпрацю поліції із активістами (фото, відео)

Радник Арсена Авакова, голова Громадської ради при Міністерстві Внутрішніх Справ України Володимир Мартиненко зустрівся із керівним складом обласного Управління національної поліції, громадськими активістами і журналістами.

Робочий візит відбувся сьогодні, 11 жовтня. Власне, Тернопільщина стала 11-ю областю, яку гість відвідав, аби обговорити проблемні питання у роботі поліції і поглибити взаємодію між представниками громадськості і правоохоронцями.

[embed]https://youtu.be/wPCEnRqsKi0[/embed]

Як виявилося, із місцевими справами і проблемами гість був знайомий поганенько, а тому хотів почути думки активістів. Представників найактивніших громадських осередків теж запросили до діалогу. Тривала ця зустріч упродовж кількох годин.

unnamed-32
unnamed-32

- Ми будемо намагатися знаходити відповіді на запитання, які є в громадськості щодо роботи відомства, щодо тих речей, які ініціюють у Міністерстві задля впровадження реформ і змін, - каже Володимир Мартиненко. – До всіх цих процесів ми хотіли б залучити і громадськість Тернопільщини. Адже вона – досить активна, і це вже довела практика. Активісти дійсно мають бажання працювати.

[embed]https://youtu.be/ZOZS4p3Ro40[/embed]

У нормативно-правових документах, за його словами, наразі не передбачили створення громадських рад при обласних управліннях поліції. Проте на місцях є дуже багато активістів, яких цікавить діяльність правоохоронної системи. Саме їх і хочуть запросити до складу спеціальних робочих груп.

- Нам би хотілося налагодити продуктивний діалог для того, щоб, перше – обговорити всі наболілі питання, що виникли між активістами і всіма правоохоронними управліннями, і друге – вибудувати якусь таку форму роботи, що задовольнила б усіх, - додає Володимир Мартиненко. – Це буде робоча група зі взаємодії із органами, що координуються міністром внутрішніх справ у Тернопільській області. До її складу варто долучити активістів і журналістів.

unnamed-34
unnamed-34

У зустрічі також взяли участь представники Державної служби надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Державної прикордонної служби, сервісного центру і Національної гвардії. Адже вони підпорядковуються Міністерству Внутрішніх Справ.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=YJeHaFfWcLY&feature=youtu.be[/embed]

До слова, у робочу групу мають право увійти всі охочі, хто матиме відповідні знання і можливість допомогти Міністерству внутрішніх справ із реформами. Ці люди будуть співпрацювати напряму із управліннями, які є у Тернопільській області, а також входитимуть до складу Громадської ради при міністерстві внутрішніх справ.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео