Анастасія Кисіль

Ракетний обстріл на Тернопільщині: влада - про ситуацію в області (відео)

Усі, хто фіксуватиме на фото чи відео місце падіння ракет чи уламків, будуть затримані та отримають підозру у здійсненні диверсійної діяльності. Також просять не чіпати залишків ракет - це небезпечно 

Сили протиповітряної оборони збили ряд ракет над Тернопільщиною. Ракетний обстріл відбувся під час повітряної тривоги в обід 14 червня. Про місця, куди впали ракети, голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш не повідомляє у цілях безпеки. 

Наші сили протиповітряної оборони спрацювали навідмінно, вони збили ряд ракет над Тернопільщиною. Дякуючи тільки їм, ми не отримали такі наслідки, як в Чорткові, - коментує очільник області.

Наразі на місцях, де впали ракети, працюють спеціалісти.

Слідчо-оперативна група працює. Вона збирає докази щодо обстрілу у Чорткові та сьогоднішніх ракетних ударів, - каже начальник управління СБУ в Тернопільській області Юрій Борейчук.

У зв’язку з частішими обстрілами Володимир Труш просить всіх мешканців під час повітряної тривоги спускатися в укриття.

Повітряна тривога в області - це вже не перельоти через Тернопільщину, а прильоти на нашу землю, - каже він.

Також Володимир Труш попереджає, що усі, хто фіксуватиме місце падіння ракет чи уламків на фото, відео, будуть затримані та отримають підозру у здійсненні диверсійної діяльності та коригуванні вогню для ворога.

В суботу через кілька секунд після ракетного удару по Чорткову гуляли відео в інтернеті про те, де і як відбувся обстріл. Та сама ситуація виникла сьогодні. Звертаюсь до всіх людей: виставляючи такі відео, ви стаєте коригувальниками вогню. Тому що, після того, як ворог випустив ракети, йому важливо мати інформацію, чи він досяг успіху, чи ні. Після ваших фото або відео може бути ще один удар, - каже він. 

Людей також просять не торкатися залишків збитих ракет та не перебувати у місцях, де вони впали. Адже їх уламки містять залишки хімічних елементів, які небезпечні для здоров’я.

Про будь-які предмети, залишки ракет, які виявлені, потрібно повідомляти правоохоронні органи. Залишки ракет містять хімічні елементи. У Кременецькому районі навколо воронки й уламків зібралися люди, цього робити не можна, бо можна отруїтися випарами. З місць залишків ракет залишилися залишки хімічних елементів. Зафіксовано вплив їх на правоохоронців, які працювали там. Може бути і детонація цих об'єктів. Ні в якому разі не можна чіпати ці залишки. Зокрема, на місці падіння може бути небезпечна рідина – це окиснювач рідкого палива, який може бути небезпечний для здоров'я людини, – наголосив начальник Нацполіції області Олександр Богомол. 

Відео з фейсбук-сторінки Володимира Труша

Вибір читачів за тиждень

Відео