Тамара Коблик

Реформа шкільного харчування: на Тернопільщині запускають проєкт кулінарних хабів

Наша область – одна із чотирьох областей, які визначено для реалізації Стратегії реформування шкільного харчування на 2023-2024 роки

Тернопільщину обрали для пілотування проєкту Міністерства освіти і науки України за підтримки громадських організацій «Культ Фуд» та «Національна асоціація громадського харчування», Посольства Швейцарії та Швейцарської агенції розвитку та співробітництва щодо створення Кулінарних Хабів та проведення курсів підготовки тренерів. Про це повідомили у департаменті освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації.

Наша область – одна із чотирьох областей, які визначено для реалізації Стратегії реформування шкільного харчування на 2023-2024 роки.

14 майстрів виробничого навчання з професії «кухар» візьмуть участь у тренінгах та надалі, у співпраці з територіальними громадами, зможуть проводити підвищення кваліфікації працівників шкільних харчоблоків на базі опорних закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Проєкт реалізовуватимуть на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Тернопільське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі», де створять Кулінарний Хаб, що здійснюватиме підготовку, підвищення кваліфікації кухарів, налагоджуватиме співпрацю з питань перепідготовки працівників шкільних харчоблоків.

Окрім цього, майстри виробничого навчання з професії «кухар» трьох закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, а саме:

  • Державного навчального закладу «Чортківське вище професійне училище»
  • Державного навчального закладу «Вишнівецький професійний ліцей»
  • Державного навчального закладу «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою»

Майстри виробничого навчання можуть пройти навчання та надалі брати участь в підготовці працівників шкільних харчоблоків закладів освіти територіальних громад Тернопільщини.

Проведення теоретичної частини тренінгів планується у травні 2023 року, а практичної – з середини червня до середини липня 2023 року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео