Оксана Бучко

Релігійну складову тернополяни можуть не знайти у шкільній програмі

byblyya-za-god-1

Релігійну складову можуть не впроваджувати у шкільні програми. Принаймні таких рекомендацій цього разу немає від Міністерства освіти і науки. Серед навчальних програм курсів за вибором факультативів на офіційному сайті МОН у той же час тернополяни можуть знайти музику, підприємництво, комп’ютерну графіку та російську мову.

Таке нововведення вважають перемогою деякі політичні сили.

- Ми довго і ретельно перевіряли інформацію, зважували усі «а що буде?», «а як буде?» І мусимо таки сказати - МОН не рекомендував жоден курс з релігійною складовою до типової освітньої програми. Релігія повертається в церкву. Дякую Міністерству освіти і науки за дотримання законності у шкільній освіті і за рішення не рекомендувати предмети з релігійною складовою до типової освітньої програми. Хай усі віряни знайдуть свою віру в своїй церкві, - таку позицію висловлюють у дописі у Facebook.

Також «Основи християнської етики» Міністерство освіти та науки не рекомендувало включати до навчальних програм для базової середньої освіти. У той час МОН надало гриф «Рекомендовано» 75 модельним навчальним програмам для базової середньої освіти. Такий наказ 12 липня підписав очільник МОН Сергій Шкарлет, повідомляють bykvu.com.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео