Віра Олександрович

Ресторани у Тернополі працюватимуть у нормальному режимі, а торгово-розважальні центри будуть під посиленим контролем (фото)

Штаб

Дещо послабити карантинні обмеження вирішили у Тернополі вже із понеділка, 26 квітня. Основні зміни стосуються шкіл і закладів громадського харчування.

Таке рішення прийняли на засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 22 квітня. Нагадаємо, «Терен» писав, що у місті, можливо, введуть деякі карантинні пом’якшення.

Паничев
Паничев

- Завдяки вжитим обмежувальним заходам у Тернополі знижується кількість хворих на COVID-19 і збільшується число осіб, які одужують, причому ця цифра фактично вдвічі перевищує першу, - каже лікар-епідеміолог Володимир Паничев. – Думаю, що у Тернополі можна вводити певні послаблення. Проте варто дотримуватися усіх обмежень, що діють в Україні для «помаранчевої» зони. 

Із цим цілком погодився начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак. Не мали нічого проти і представники правоохоронних органів та управління Держпродспоживслужби. Єдине побоювання, яке вони висловлювали, – ймовірне погіршення ситуації на Тернопіллі після Великодніх свят.

Даньчак1
Даньчак1

Зокрема, вже із понеділка, 26 квітня, у Тернополі вирішили: – організувати очне навчання учнів 5-11 класів із неухильним дотриманням протиепідемічних заходів, затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.09.2020 р. №50; – відновити роботу закладів ресторанного господарства і громадського харчування, заборонивши її після 22:00 і до 7:00, причому із забороною проведення розрахункових операцій після 21:00, крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

Окрім того, вже із 24 квітня у міській лікарні швидкої допомоги відновлять надання ургентної хірургічної та травматологічної допомоги жителям громади із забезпеченням наявної кількості ліжок для надання медичної допомоги пацієнтам із гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

- Також рекомендуємо розглянути питання про відкриття у КНП «Міська комунальна лікарня №3» відділення для реабілітації пацієнтів із постковідним синдромом, - додає Василь Даньчак. – Адже хвороба нікуди не поділася. Ми щодня маємо нових пацієнтів, причому вони потребують кисневої підтримки. 

Надал
Надал

Разом із тим, у Тернополі посилять роботу правоохоронців щодо контролю за діяльністю торгових і торгово-розважальних центрів, закладів ресторанного господарства та громадського харчування. Це необхідно задля дотримання карантинних заходів безпеки.

- Зважаючи на наближення Великодніх свят, закликаємо суб’єктів господарювання і всіх жителів і гостей Тернополя максимально дотримуватися заходів безпеки, уникати масових скупчень людей, щоб не допустити збільшення хворих на COVID-19 після завершення свят, - наголошує міський голова Сергій Надал. – Ми не хочемо йти шляхом заборон. І накладення штрафів – не є нашою метою.

Похиляк
Похиляк

До речі, на змінах у навчальних закладах наполягла начальниця управління освіти і науки Ольга Похиляк. Вона наголосила на стабілізації ситуації із захворюваністю серед учнів і педагогів. До того ж, заявила, що отримала підтримку від керівників більшості шкіл міста.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео