Віра Олександрович

Реєстр заяв про повернення коштів – один для всіх, нагадують тернополянам

unnamed (11)

Аж 22 млн грн податку на додану вартість (ПДВ) уже відшкодували платникам Тернопільщини. Причому тепер формуватимуть лише один Реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.

Такі дані і цифри озвучили у Головному управлінні Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) у Тернопільській області.

- У січні цього року 53 представники бізнесу Тернопільщини заявили бюджетне відшкодування ПДВ на розрахунковий рахунок у сумі 22 млн грн, - кажуть у податковій. - Торік ця сума становила 19 млн грн.

На початку лютого загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 57 млн грн, причому 46 млн - перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, згідно із вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів.

-Окрім того, 11 млн грн – на стадії судового та адміністративного розгляду, - додають фахівці.

Нагадаємо, Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України (ПКУ) щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» від 21.12.2016 р. за №1797-VІІІ, а саме – п. 92, внесли зміни до ст. 200 ПКУ. Вона регулює, зокрема, порядок бюджетного відшкодування ПДВ.

- Так, із 1 січня 2017 року формуватиметься лише один Реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування, - наголосили у податковій. - Здійснюватимуть це на підставі баз даних ДФС і Держказначейства України.

Як і раніше, Реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування підлягає щоденному, крім вихідних, святкових і неробочих днів, оприлюдненню на офіційному веб-сайті ДФС (зміни до пп. 200.7.3 ПКУ – прим.).

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео