Віра Олександрович

Робоча п’ятниця: у Тернополі вирішать, кому роздати іменні стипендії і премії

Скликати 54-ту сесію Тернопільської міської ради вирішили 21 серпня, тобто знову – у п’ятницю. Депутатів традиційно чекатимуть о 9:00 у залі Українського дому «Перемога» за адресою бульв. Т. Шевченка, 27.

Відповідне розпорядження про скликання засідання підписав міський голова Сергій Надал. Документ оприлюднили на сайті мерії.

Оскільки засідання буде робочим, то депутатам доведеться розглянути чимало питань. Нагадаємо, їх рідко коли буває менше 200. Втім, повного проекту порядку денного ще немає. Можна робити висновки лише за основними напрямками, поданими в анонсі. Серед найцікавіших пунктів такі: - Про нагородження відзнаками Тернопільської міської ради; - Про виконання бюджету Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) за І-ше півріччя 2020 р.; - Про призначення іменних стипендій Тернопільської міської ради в галузі освіти для обдарованих дітей; - Про призначення одноразових премій Тернопільської міської ради для науковців закладів освіти та наукових установ тощо.

Окрім того, депутатам запропонують надати кілька дозволів на відчуження майна комунальної власності. Йтиметься на засіданні і про затвердження Положення про порядок надання ритуальних послуг на території Тернопільської МТГ та про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Тернопіль Інтеравіа». Втім, левову частку пунктів складатимуть так звані «земельні питання»: про вилучення і надання ділянок, про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою, про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок тощо.

Що цікаво, із метою запобігання поширенню COVID-2019, пленарне засідання знову проведуть за відсутності представників громадськості. У залі будуть лише міський голова, депутати міської ради, доповідачі, представники управлінь організаційно-виконавчої роботи і правового забезпечення, а також співробітники відділу діджиталізації та програмування.. Забезпечити трансляцію через мережу Інтернет наказали відділу зв’язків із громадськістю та ЗМІ. Звісно ж, усі учасники засідання будуть зобов’язані дотримувалися карантинних вимог.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео