Віра Олександрович

Розпочати власну справу можна без помилок, впевнені у Тернополі

Молод_центр2

Як правильно розпочати і вести підприємницьку діяльність – докладно пояснили тернополянам під час тренінгу.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. Тренінг для молодих підприємців і тих, хто лише планує відкрити свою справу, відбувся у приміщенні Молодіжного центру Тернопіль у рамках Школи соціального підприємництва.

Темою відкритого заняття став «Фінансовий менеджмент», - уточнюють у податковій.

Про основи ведення підприємницької діяльності присутнім розповів в. о. головного державного інспектора із питань організації роботи Тернопільської ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області Павло Копча. Він, зокрема, розкрив нюанси ведення підприємницької діяльності, пояснив тонкощі про використання праці найманих працівників, терміни і суми податків, а також основну документацію, яку зобов’язаний вести приватний підприємець.

Існує дві системи оподаткування: загальна і спрощена, - каже Петро Копча. - На спрощеній - підприємці можуть застосовувати три групи. Причому на загальній системі податки вираховують від суми чистого прибутку, тоді як на спрощеній - платники першої і другої груп сплачують фіксовані суми податку та єдиного соціального внеску. Третя група передбачає дві ставки податку: 3% та сплату ПДВ і 5%, якщо підприємець не є платником ПДВ.

Окрім того, фахівець розповів про умови, за яких підприємці зобов’язані використовувати касові апарати, а також види діяльності, які передбачають у підприємця наявність ліцензії.

До речі, такі практичні заняття, на яких підприємці-початківці отримують конкретні поради і відповіді на свої запитання - особливо корисні, адже дозволяють молодим бізнесменам уникнути помилок у веденні діяльності і при взаємодії із контролюючими службами.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Молодіжний центр у Тернополі має стати платформою для об’єднання громадських організацій і різних ініціатив для розвитку молоді та соціальних проектів. Це також своєрідний подієвий майданчик для старту творчих людей. Так, у Молодіжному центрі можна презентувати книжку чи провести концерт. Адреса: вул. Й. Сліпого, 3.

Вибір читачів за тиждень

Відео