Орест Сарматський

Садівники відкрили сезон продажу винограду (Агро-новини)

серп22

В Україні стартував сезон реалізації столового винограду, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

До реалізації садівники приступили практично в ті ж терміни, що і роком раніше.

Зазначається, що середня врожайність винограду в нинішньому сезоні буде дещо вищою, ніж в 2016 р.

Це обумовлено більш сприятливими погодними умовами в період формування грон і дозрівання ягід.

Як результат, пропозиція винограду на ринку вже більша, ніж в аналогічний період роком раніше, що вже позначається на цінах.

2202
2202

Перші оптові партії винограду фермери пропонують по 10-35 грн/кг залежно від сорту та якості. Для порівняння: в минулому році ціни на дану продукцію стартували від 15 грн за кг.

Очікування українських сільгоспвиробників зростають

Під час дослідження очікувань сільськогосподарських підприємств у ІIІ кварталі 2017 року, щодо перспектив розвитку їхньої ділової активності, спеціалістами Держстату було проведено опитування серед підприємств – виробників продукції рослинництва та тваринництва.

Bar chart business growth
Bar chart business growth

Загалом же, очікування підприємств, як в рослинництві, так і в тваринництві, підвищилися, порівняно з показниками минулого кварталу, інформує Українська аграрна конфедерація.

У результаті дослідження з 589 опитаних підприємств у галузі рослинництва, 75% підприємств сподівається, що в липні-вересні 2017 р. обсяг виробництва зростуть.

Про можливе зниження обсягів говорять лише 8%. Також  41% підприємств надіються на збільшення цін на продукцію підприємства, 44 % говорять, що ціни не зміняться і 15 % вважають, що ціни можуть знизиться.

Іноземні фермери оцінили український шафран

Голландський фермер, що продав посадковий матеріал фермеру з Херсонщини, був здивований величиною цибулин, які той отримав, — у Нідерландах немає таких багатих ґрунтів, тому в них цибулини дрібніші.

2203
2203

Фермер с. Любимівка Каховського району Олег Демченко обрав для себе новий напрямок у вирощуванні шафрану — розведення посадкового матеріалу.

До Олега Демченка за посадковим матеріалом вже звертались навіть з Узбекистану, проте зараз він ще не має таких обсягів для продажу.

Про це розповів директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександр Паливода на своїй сторінці у Facebook.

Перший свій врожай шафрану вагою 300 г фермер отримав у жовтні 2016 р. вже за півтора місяці після висадки і продав по ціні $5 за грам.

Шафран вважається найдорожчою спецією у світі, він надає стравам унікальний смак та аромат, має лікувальні властивості. Збирають на спецію вручну рильця з квіток, з одного гектару можна отримати 4-10 кг рилець.

Вибір читачів за тиждень

Відео