Орест Сарматський

Ягідна галузь демонструє швидке зростання (Агро-новини)

серп18

Ягідний бізнес лишається одним із інвестиційно привабливих сегментів аграрного сектору України.

Основними причинами цього є висока рентабельність, зростаючий попит з боку як внутрішнього так, і зовнішнього ринку, сприятливі кліматичні умови а  також тенденції здорового харчування.

Про це розповів генеральний директор «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов

«Перш за все, зараз інвестують в переробку та зберігання — потужності по охолодженню та замороженню. Тоді як ще кілька років тому інвестували, в основному, у нові плантації», — сказав експерт.

1803
1803

Згідно прогнозів фахівця, через п’ять років відбудеться монополізація зберігання та переробки ягід, шляхом кооперації дрібних виробників та концентрації виробництва.

Новий проект від AgroPolit.com слідкуватиме за роботою аграрних депутатів

AgroPolit.com розпочинає новий проект «Депутат Контроль», мета якого — аналіз річної роботи аграрних депутатів. На сьогодні аграрний комітет налічує 30 осіб.

Робота аналізується за 3 критеріями — (законодавча діяльність, голосування за важливі аграрні закони та соціальний блок (діяльність в регіоні).

1801
1801

Під пильне око видання першим потрапив голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу, інновацій та з питань базових галузей в агропромисловому комплексі парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Валентин Дідич, що є позафракційним депутатом.

Згідно річного моніторингу роботи, за рік Валентин Дідич подав на розгляд парламенту 45 законопроектів, 3 правки до законів та 19 депутатських запитів.

Українського фермера-активіста в окупованому Криму ув’язнили майже на 4 роки

У Криму окупанти повторно засудили проукраїнського фермера-активіста  Володимира Балуха.

Минулої п’ятниці 4 серпня «суддя» «Роздольненського районного суду» Марія Бедрицька засудила українського активіста Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та штрафу у розмірі 10 тис. рублів.

Про це повідомила Кримська правозахисна група.

1802
1802

Фермера звинуватили у незаконному збереженні боєприпасів і вибухових речовин, що буцімто були відшукані на горищі його домівки. Володимир Балух свою провину не визнав. Захист українця заявив, що справу проти активіста сфабриковано, і його вирок буде оскаржений у вищих інстанціях.

«Суддя», зачитуючи вирок, виголосила, що усі докази, зібрані слідством, є законними.

Виступаючи на засіданні «суду» з останнім словом, Володимир Балух заявив, що кримінальна справа проти нього — це політичне замовлення та детально розповів про причини фальсифікації кримінальної справи проти нього.

Підконтрольна Кремлю місцева влада вже затримувала фермера, виписувала йому штрафи і засуджувала до громадських робіт під приводом непокори і образи співробітників правоохоронних органів. Втім, подібного роду «виховні заходи» на Володимира Балуха не надто діяли.

Більш того, непокірний фермер прикріпив на своєму будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18», чим, мабуть, остаточно розізлив окупаційну владу.

Вибір читачів за тиждень

Відео