Садівники всієї України приїхали на Тернопільщину (відео)

4-й Національний День саду провели у селі Настасів, що на Тернопільщині, сьогодні, 1 червня. Відвідали захід майже 300 людей із різних областей України. Організатори кажуть, що садівництво відносно молода галузь в економіці країни, однак у нас є всі умови, аби її розвивати.

-   Інтерес до садівництва з кожним роком стає все більшим і більшим. Це є трошки парадоксальним, тому що з одного боку ми маємо певну кризу економічну. В нас війна на Сході, для аграріїв підняли податки і зараз намагаються ввести ринок землі, але є люди, які вірять в цю країну, люди, які готові окрім того, щоб займатися традиційним рослинництвом, тобто вирощувати зернові культури, ідуть в більш такі інтенсивніші технології, наприклад в садівництво, - сказав голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=RebQ85K7alY[/embed]

У програмі була, теоретична частина, де представники та експерти різних компаній ділилися досвідом про сучасні технології та інші речі, які використовують в садівництві. Після обіду була уже практична частина, яку провели безпосередньо в саду компанії «Агропродсервіс».

  • Для Тернопільщини - це надзвичайно важливий захід . Я дивився карту України із розвитку садів, і якщо чесно, я думав, що Тернопільщина одна з лідерів по розвитку садівництва, а виявилося, що ми маємо одну із найнижчих позицій. Сьогодні у нашій області любов до саду ще треба прививати. Я тішуся тим, що сьогодні багато було наших фермерів, керівник сільгосппідприємств, які цікавляться садами, - повідомляє генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський.

Іван Чайківський також вважає, що важливо проводити такі ж заходи восени, коли яблука в садах уже стиглі, їх можна зібрати та перевірити урожай на смак.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео