Орест Сарматський

Садоводам Тернопільщини на замітку: німці завезли в Україну новий сорт червоних груш, які не бояться морозу

Новий сорт груш – «Alessia» – презентували в Україні фахівці з Німеччини.

Вивели новий тип фруктів у Баварському центрі помології й плодової селекції. Груші цього сорту мають червоне забарвлення. Утім, коли «Alessia» червона, це означає, що вона “зелена”. Справді стиглі плоди мають коричнювате забарвлення, пише seeds.org.ua.

- Груші нового сорту достатньо морозостійкі. Їхній цвіт не страждає від весняних заморозків. Навіть молоді дерева «Alessia» дають непоганий врожай. Плоди достатньо великі і мають привабливий товарний вигляд. А сам незвичний колір груші є її родзинкою.

Урожайність плодів - 90%, що відповідає європейським стандартам. Вони дозрівають пізно або дуже пізно, зокрема, через три тижні після сорту «Conference». Також плоди добре зберігаються: у продаж надходять зазвичай з середини листопада, - йдеться у повідомленні.

Цікаво, що грушу не можна їсти одразу після того, як зірвали з дерева, й червоний колір ще не є ознакою дозрівання. Її треба зберігати 4 тижні в холодному сховищі й тоді вона набуває коричневого відтінку, повністю дозріває та розкриває свій смак.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео