Санітарна обрізка дерев на Тернопільщині більше нагадує людям фільм жахів (фото)

Обкладинка (1)

Більше не славиться Зборів, що на Тернопільщині, красивими алеями каштанів, як колись. Та людям обіцяють: санітарні обрізки це змінять, а поки, результату нема, є лише нові «чистки», які лякають дітей і перехожих дорослих.

Саме такі не зовсім приємні речі залишила по собі сьогоднішня санітарна робота над деревами у Зборові.

фото 1 (1)
фото 1 (1)

фото 2 (1)
фото 2 (1)

Нагадаємо, що у Тернополі петиція проти «омолодження» дерев набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Що ж говорить закон? Постанова Кабінету Міністрів України № 559 від 08.04.1999р: «Про такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів» чітко визначає, що дозволено обрізати крону дерева не більше ніж 30% її довжини. Обрізка від 1/3 до 1/2 довжини крони дерева уже кваліфікується як пошкодження до неприпинення росту і передбачає стягнення штрафу. Обрізання на більше 1/2 довжини крони кваліфікується уже як пошкодження до припинення росту зі значно більшою сумою штрафу»

фото 3
фото 3

фото 4
фото 4

Насправді, така лікувальна обрізка калічить дерева, а, як ми бачимо, то і тварин. Каштани вже ніколи не будуть повноцінно розвиватись і рости, а значна частина їх просто загине. Такого немає в країнах світу, а в толерантній до усього живого Європі – тим більше, не повинно бути і в нас. Правда, про це, поки, мало хто турбується.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео