Оксана Бучко

Село під Тернополем на свято Водохреща отримало ще один сюрприз (відео)

MVI_9209.MOV.00_00_14_13.Still001

У день Водохреща у селі Настасів, що під Тернополем, провели  різдвяний мистецький фестиваль під назвою «Коляда єднає Україну». Розпочали дійство із спільної молитви у місцевому храмі Вознесіння. Продовжили свято виступами творчих колективів із Настасова та із сусідніх сіл.

Спільна коляда жителів кількох населених пунктів області демонструвала об’єднання  українського народу. Важливість такої події бачимо під час історичного акту єднання, який згадують напередодні Дня соборності України.

- Ми в Україні об’єднуємось в громади, - зазначив Іван Чайківський. -  Це важлива подія, як і в минулому, коли 22 січня 1999 року об’єднались УНР і ЗУНР. Також ми маємо приклади об’єднання в інших країнах – до прикладу, в Німеччині. У результаті таких подій ми бачимо створення потужної економіки. Тож нам потрібно відкинути амбіції і об’єднатись заради майбутнього кожного українця.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=alMleNiCYYA[/embed]

Такий різдвяний фестиваль провели цього року у Настасові вперше. Це стало ще одним святковим сюрпризом після новорічного подарунку кількаметрової ілюмінації від місцевої компанії «Агропродсервіс».

- Вірю, що це перший фестиваль і буде наступний, - говорив сільський голова Настасова. -  І число колективів буде у майбутньому збільшуватись. Радує, що ми дотримуємось українських традицій. У нас є вертепні дійства, колядники. А Настасів під час сьогоднішнього святкування став центром усього району.

Фото автора

Відео: Богдан КОЛЕСОВ

Вибір читачів за тиждень

Відео