Віра Олександрович

Серед депутатів Тернопільської обласної ради виявили «самозванців» (фото, відео)

«Самозванців» виявили у залі Тернопільської обласної ради під час сесійного засідання сьогодні, 17 грудня. Це сталося під час голосування за дуже важливе звернення. Така подія ще більше поглибила конфлікт між політиками, погляди яких різняться.

Що цікаво, врешті молоді люди, до яких було найбільше претензій, бо вони займали місця відсутніх представників фракції ВО «Свобода», вийшли. Правоохоронцям застосовувати силу не довелося, хоча на цьому і наполягав заступник голови облради Любомир Крупа. Адже він запідозрив «чужих» у тому, що вони… брали участь у голосуванні.

конфлікт
конфлікт

Нагадаємо, 5-те засідання 12-ї сесії скликали на вимогу уповноважених представників депутатських фракцій. Хоча почали його із вітань і різних повідомлень, все ж політики відразу акцентували на важливих зверненнях. Саме під час голосування за одне із них і виявили «самозванців».

Свободівці
Свободівці

Заявив про це Любомир Крупа. Мовляв, у залі сидять якісь люди. Ніхто не знає, хто вони і чому беруть участь у засіданні.

– Тут нещодавно ремонт зробили. Хтозна, що вони тут запланували? – зауважує він. – Представники «Свободи» ще й відра із землею принесли. Для чого це? Я просив би правоохоронні органи, а тут мають бути присутні і представники СБУ, і поліцейські, звернути на це увагу. Ба більше, зафіксувати мою заяву як офіційну.

Відра
Відра

Врешті дійшло навіть до штовханини, але конфлікт все ж вдалося вгамувати. У ситуацію змушений був втрутитися «сірий кардинал» обласної ради, тобто керуючий справами виконавчого апарату Іван Бабійчук.

Емоції брали гору. Не стримували їх і депутати. Найгострішими були заяви свободівців, які закликали Любомира Крупу проявити свій патріотизм на фронті, як це зробили свого часу вони. До того ж, Василь Градовий доволі гостро висловився і про пана Крупу, і про його претензії до присутніх. Мовляв, нікому не давали право ображати людей, особливо тих, хто воював і захищав Україну.

Любомир Крупа таки не здавався. Він врешті звинуватив колег зі «Свободи» в умисній провокації, яку вони влаштували у залі засідань. Опоненти доводили, що жодним чином не порушували регламент роботи облради, адже бути присутнім на засіданні, за їхніми словами, має право кожен житель Тернопілля.

Свободівці наполягали, що вони за звернення проти продажу землі голосували самі, а «чужі» – це помічники їхніх депутатів, які просто присіли у крісла, відведені для їхньої фракції. Власне, це «Терену» згодом підтвердив особисто Іван Бабійчук. За його словами, ті молоді люди участі у голосуванні дійсно не брали. Тому конфлікт – надуманий. Натомість перший заступник голови облради Василь Деревляний пригадав, що на виїзних засіданнях біля представників «Самопомочі» неодноразово сиділи їхні помічники і прессекретарі. Втім, ніхто із цього проблеми не робив.

Чи матиме цей конфлікт продовження, побачимо. Тим паче, це – не перша словесна перепалка, що стається між керівниками облради. Принаймні, якщо будуть офіційні письмові заяви до правоохоронних органів від якоїсь зі сторін сьогоднішнього конфлікту, то вони мали б на це відповідно відреагувати.

Сесія
Сесія

Про те, яким був результат голосування за звернення щодо законопроекту про «ринок землі», читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео