Віра Олександрович

Число хворих на COVID-19 у Тернопільській міській дитячій лікарні зросло утричі

У Тернопільській дитячій лікарні вранці сьогодні, 2 лютого, було 45 хворих на коронавірус. Серед них - 27 дітей і 18 дорослих, які їх супроводжують.

Причому ще 19 пацієнтів у цій лікарні опинилися із підозрою на COVID-19. Такі дані в ефірі одного із місцевих FM-радіо начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Василь Даньчак.

- Хочу наголосити на тому, що, на жаль, з початком цієї хвилі коронавірусної інфекції набагато більше почали хворіти діти, - каже він. – Бували дні, коли завантаженість Тернопільської міської дитячої лікарні сягала 75-80%. Довелося для таких пацієнтів розгорнути ще 10 ліжок. 

Ситуація ускладнюється і через наростаючу хвилю захворюваності на традиційні зимові інфекції. Так, за словами медика, у міські дитячій лікарні були змушені розгорнути 40 додаткових ліжок для лікування дітей із грипом (+30) та ГРВІ (+10). 

- Оскільки наша лікарня упродовж 2-х років приймала всіх дітей із інфекціями з території області і надавала їм стаціонарну допомогу, то останнім часом через сплеск активності вірусів довелося додатково розгорнути 50 ліжок для боротьби з коронавірусом в обласній дитячій лікарні, - додає Василь Даньчак. – Тепер діток, хворих на COVID-19 кладуть і там. Адже кількість стаціонарних хворих у січні зросла майже утричі. 

Ситуація у навчальних закладах міста наразі – стабільна. Учні окремих шкіл, за рішенням дирекції, навчаються дистанційно.

- За свіжими даними, учні 5-11 класів навчаються дистанційно у 25-ти школах, - уточнює він. - У школах, які досі працюють у звичному режимі, на «дистанційку» пішли 44 класи. Тобто якщо у класі захворіла хоча б одна дитина, то всі школярі змушені йти на самоізоляцію. 

Дітей, які нині хворі на COVID-19, – 134 особи. Натомість ГРВІ діагностували у 2 134-х. Серед працівників закладів загальної середньої освіти, за словами Василя Даньчака, на COVID-19 занедужали 178 осіб, а на ГРВІ - 134.

- Заклади дошкільної освіти досі працюють повноцінно, лише за винятком окремих груп, де інфіковані вихователі або діти, - додає він. - Станом на сьогодні у дитячих садках – 19 хворих працівників і лише 9 дітей. Тож закриті наразі 11 груп.

Згідно із критеріями МОЗ, Тернопіль уже належить до «помаранчевої» зони, тому у місті довелося запровадити додаткові обмеження, щоб розірвати ланцюг захворюваності.

Фото зі сторінки Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео