Серед тернопільських військовослужбовців з'являться «пан» та «пані»

4-4-ато

Сьогодні, 4 жовтня, Верховна Рада України схвалила у другому читанні законопроект 9036 про зміну вітання у Збройних силах України та Національній поліції на «Слава Україні - Героям Слава!».

Тепер особа, яка вручила бойовий прапор, вітає особовий склад військової частини з одержанням прапора словами «Слава Україні». Особовий склад військової частини на привітання відповідатиме: «Героям слава».

Також на сторінці «Юридичної Сотні» зазначено, що на вітання начальника або старшого за військовим званням «Слава Україні» всі військовослужбовці, що знаходяться у строю, відповідають: «Героям слава». Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, на його слова «Слава Україні» військовослужбовці відповідають: «Героям слава».

Відповідно до закону, у тексті статуту слова «товаришу» замінити відповідно словами «пане (пані)».

Крім того, закон «Про Національну поліцію» доповнюється статтею 201 такого змісту: «Вітання поліцейських під час перебування у строю. На вітання керівника або старшого за спеціальним званням «Слава Україні» всі поліцейські, які перебувають у строю, відповідають: «Героям слава». Якщо керівник або старший за спеціальним званням прощається, на його слова «Слава Україні» поліцейські відповідають: «Героям слава».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео