Віра Олександрович

Сергій Надал нагадав про рішення Тернопільського апеляційного суду щодо «чужих» дітей (фото, відео)

Похиляк

На фінансування мистецького компоненту у Тернопільському ліцеї №21-спеціалізованій мистецькій школі ім. Ігоря Ґерети з обласної казни «перекинуть» 3,5 млн грн.

Питання «Про затвердження угоди про міжбюджетний трансферт на 2020 рік із Тернопільською обласною радою» було 7 лютого у порядку денному 46-ї сесії. Загалом депутати того дня розглянули близько 200 пунктів.

Депутати1
Депутати1

Власне, того дня у міській раді затвердили кілька рішень про міжбюджетні трансферти, зокрема, на надання освітніх і медичних послуг жителям сусідніх ОТГ. Доповідачем в усіх питаннях, що стосувалися освітянської галузі, була начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Спершу вона отримала від депутатів 27 «за», коли доповідала «Про надання дозволу на списання майна Тернопільському навчально-виховному комплексу №32».

- Ми всього лише надаємо право списати старий павільйон, - каже вона.

Після цього головній освітянці міста пішли назустріч і дозволили представити ще 4 питання, які на початку сесії внесли «з голосу». Спершу пішла мова про внесення змін до регламенту конкурсу серед кандидатів на посади керівників місцевих ПТУ.

[embed]https://youtu.be/Zro0y1052bI[/embed]

Значних роз’яснень депутати не вимагали. Тим паче, голова гуманітарної комісії міської ради Володимир Місько запевнив, що на засіданні вони з усіма пропозиціями погодилися. Тож 29 «за» нікого не здивувало.

Депутати2
Депутати2

Після цього черга дійшла до договорів про надання освітніх послуг у закладах дошкільної освіти. Угоди про трансферт затвердили із Білецькою і Байковецькою ОТГ. Причому міський голова Сергій Надал не впустив шанс нагадати, що Тернопільський апеляційний суд нещодавно підтвердив законність укладення договорів на здобуття дошкільної освіти з батьками дітей, які не є членами територіальної громади Тернополя. Йдеться про так званих «чужих» дітей, тобто без тернопільської реєстрації.

[embed]https://youtu.be/LWF81dyD1Ks[/embed]

- Закон допускає залучення коштів батьків до фінансування здобуття дітьми, які належать до інших територіальних громад, дошкільної освіти в комунальних садках Тернополя, - уточнює мер рішення суду. - Ця позиція, на їхню думку, чітко узгоджується із Законами «Про освіту» і «Про дошкільну освіту». Укладання освітніх договорів цілком відповідає Конституції.

Окрім того, із Байковецькою ОТГ затвердили договір про надання послуг в «Інклюзивно-ресурсному центрі» для дітей із інвалідністю – 31 «за». До того ж, із Білецькою ОТГ згодом затвердили договір про міжбюджетний трансферт на надання медичних послуг жителям цієї громади.

Депутати3
Депутати3

Дійшла черга і до питання про міжбюджетний трансферт на 2020 рік із облрадою. Згідно із текстом цього рішення, Тернопільська міська рада отримає кошти у вигляді «Інша субвенція з місцевого бюджету» і забезпечить її використання за цільовим призначенням на фінансування мистецького компоненту, розвитку інфраструктури, оплати комунальних послуг у приміщенні за адресою: Тернопіль, вул. Медова, 5 і на організацію діяльності у 2020 році закладу освіти Тернопільський ліцей № 21-спеціалізована мистецька школа ім. І. Ґерети.

[embed]https://youtu.be/yWpKXz0iywE[/embed]

Поки що йдеться про 3,5 млн грн, але облрада винна понад 7 млн грн, нагадав принагідно пан Надал. Тож у місті врешті сподіваються отримати ще кошти. До речі, на 46-й сесії ухвалили чимало цікавих рішень. Про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео