Оксана Мацьопа

Шахраї видурили у жителя Тернопільщини 400 тисяч, які той збирав на авто для ЗСУ

Чоловік хотів придбати авто для військових, а натомість став жертвою шахраїв

Фото: з відкритих джерел

54-річний житель Чортківського району хотів купити авто для потреб військовослужбовців, натомість залишився без авто та грошей. Про це повідомили у поліції. 

Чоловік звернувся до правоохоронців та повідомив, що став жертвою шахраїв. За його словами, оголошення про продаж автомобіля марки Toyota Land Cruiser знайшов на популярній онлайн-платформі. Зв’язався з продавцем, щоб обговорити деталі покупки. Останній пообіцяв доставити машину з іншого міста. Утім, перерахувавши на банківську картку понад 410 тисяч гривень, позашляховик так і не отримав. Деякий час незнайомець придумував різні причини чому затягується доставляння, а згодом взагалі перестав виходити на зв’язок. 

Наразі правоохоронці шукають афериста,  щоб притягнути до відповідальності.  

Працівники поліції радять завжди перевіряти інформацію й не перераховувати гроші наперед. Не довіряйте випадковим людям, сумнівним оголошенням на різних сайтах. Шукайте відгуки інших клієнтів в Інтернеті. Не виключено, що хтось вже став жертвою шахрая і попереджає інших про це інших.

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Вибір читачів за тиждень

Відео