Віра Олександрович

Шахраювати – самому собі шкодити, довели деякі підприємці на Тернопільщині

Ліцензія

За порушення у сфері торгівлі підакцизними товарами підприємці на Тернопільщині сплатять 1,5 млн грн штрафів. Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, загалом на початку липня на території області є 4 470 діючих ліцензій, з них 2 454 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2 016 на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

- Упродовж січня-червня 2019-го працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в області провели 129 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - кажуть у податковій. - До порушників загалом застосували фінансові санкції на суму 1 млн 520,6 тис. грн.

За результатами проведених перевірок, експерти встановили 131 порушення Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

- Зокрема, був 71 факт торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, - перелічують фахівці, - ще 11 фактів реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці; 8 фактів роздрібної торгівлі алкогольними виробами без наявності ліцензій тощо. Виявили, окрім того, 21 факт роздрібної торгівлі цигарками - поштучно.

Відтак, упродовж І-го півріччя анулювали 165 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Також анулювали 164 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними, у тому числі - 10 ліцензій за порушення вимог Закону №481 за продаж тютюнових виробів особам, які не досягнули 18 років.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео