Ростислав Фук

Ще одна парафія на Тернопільщині офіційно вийшла з московського патріархату

Таке рішення громада прийняла раніше, а 11 квітня перехід оформили офіційно, зареєструвавшись у державному реєстрі

Громада села Бодаки Вишнівецької громади разом із священнослужителем офіційно зареєструвала перехід із московського патріархату до Православної церкви України. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Таке рішення громада прийняла раніше, а 11 квітня перехід оформили офіційно, зареєструвавшись у державному реєстрі. Довгий час на Тернопільщині не було реєстратора, який мав доступ до здійснення державної реєстрації релігійних організацій. Від сьогодні реєстрація відновилась.

Перехід парафії відбувся на загальних зборах, де віряни виявили своє вільне бажання перейти з Української православної церкви мп до Православної церкви України. На сьогодні усе майно, церковні споруди офіційно передані у власність ПЦУ і тепер з зареєстрованим статутом церковна громада стала парафією Православної церкви України, – йдеться в повідомленні.

Рішення громада прийняла раніше, а 11 квітня перехід оформили офіційно

Нагадаємо, тернополяни продовжують збиратися біля собору Віри, Надії, Любові московського патріархату на вул. Коновальця у Тернополі. 10 квітня на чергову акцію протесту зібралися десятки людей з плакатами.

Як писав Терен, на сесію Тернопільської міської ради винесуть питання про припинення права користування земельною ділянкою управлінню Тернопільської єпархії УПЦ (МП).

Читайте також: Комітет Верховної Ради підтримав рекомендацію про виселення УПЦ з Почаївської лаври

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео