Тамара Коблик

Ще одну вулицю в українському місті перейменували на честь Героя з Тернопільщини (відео)

Юрій Руф загинув на Луганщині, захищаючи Україну в складі 24-ої ОМБр імені короля Данила. У нього залишилися дружина та дві доньки

Мешканці Кременчука підтримали перейменування вулиці, яка прославляла російського радянського космонавта Леонова на честь Юрія Дадака (Руфа) – видатного українського поета, письменника, вченого, громадського діяча, засновника літературного проєкту «Дух Нації». Про це повідомили на сторінці «Кременчуцькі Новини» у фейсбуці.

Юрій Руф народився 1980 року на Тернопільщині. Серед публікацій: «Багряна лірика» (2012), «Час Революції» (2014), «На зламі епох» (2015). Поезію Юрія включали до українських сучасних націоналістичних поетичних збірок «Голос крові» (2013) і «Відлуння свинцевих громовиць» (2015).

Юрій Руф загинув на Луганщині, захищаючи Україну в складі 24-ої ОМБр імені короля Данила. У нього залишилися дружина та дві доньки.

Це вже не вперше влада українських міст вшановує пам'ять про відомого поета і науковця Юрія Дадака (Руфа). Так, у Хмельницькому вулицю Чехова перейменували на його честь. 
 
 

Фото з відкритих джерел, відео - «Кременчуцькі новини»

Вибір читачів за тиждень

Відео