Тернополянам варто знати: взимку цього робити не слід

зобр

Деякі види косметики можуть  ще більше шкоди нанести вашій шкірі, аніж звичайний вітер, сніг чи мороз. Саме тому ми підібрали декілька порад, які допоможуть вам уникнути помилок, користуючись косметикою у цю пору року.

Застосовувати зволожуючий крем перед морозом

Взимку шкіра сильно сушиться. Її важливо підживлювати зсередини - водою і вітамінами, а ззовні - зволожуючим кремом. Але використовувати його варто з особливою обережністю. Косметологи радять застосовувати такі креми виключно вдома. Якщо використовувати зволожуючий крем безпосередньо перед виходом на вулицю, вода, яка міститься в ньому, може кристалізуватися, що призведе до мікротравм шкіри.

Застосовувати гелі для обличчя

Всі засоби, у складі яких багато води, краще відкласти до весни, стверджують косметологи. Тут ситуація майже така ж, як і з зволожуючим кремом перед виходом на мороз. Тому флюїди і гелі краще замінити одним живильним кремом.

Користуватися матуючою помадою

На зиму варто переглянути догляд за шкірою губ. Найкраще буде його спростити - залишити поживну помаду на основі натуральних олій. Вона пом'якшує губи і захищає від тріщин. Блиск краще відкласти до теплих часів - він містить вологу. Стійкі, декоративні та матові помади теж варто тимчасово прибрати, тому що вони закупорюють пори і призводять до лущення губ.

Купувати спеціальний «зимовий» крем

Немає такої косметичного різновиду як «зимовий» крем. Це гарна назва і всього лише маркетинговий хід. Замість такого крему косметологи радять купувати простий поживний крем на масляній основі. І обов'язково дивитися на склад. Добре, якщо в ньому є ліпіди, натуральні масла (особливо мигдальне та каріте) і вітаміни А і E.

Чи потрібно відмовлятися від пілінгу?

Взимку багато хто повністю відмовляється від пілінгу - адже шкіра і так страждає. Але такі радикальні заходи не потрібні. Косметологи дозволяють користуватися скрабами раз в тиждень. І дотримуватися при цьому два правила: не перед виходом з теплого приміщення і з нанесенням зволожуючого крему після.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео