Щоб зупинити забудову дитмайданчика на вулиці Гнатюка, тернополяни спорудили футбольне поле

Тернополяни добре пам’ятають скандал, що точився довкола дитячого майданчику по вулиці Гнатюка.

На початку минулого року  земельну ділянку, де раніше був дитмайданчик, викупили приватні особи, аби збудувати на цьому місці житло. Але тернополян про те, що під їхнім носом зведуть будинок, ніхто не попередив.

Почалось все з того, що спочатку комунальники позабирали гойдалки. Згодом пообіцяли все відновити. Проте через кілька місяців мешканці вулиці зрозуміли, що територію купили, і більше їхні діти на ній гратись не будуть.

30 квітня 2014 року відбувся суд, на якому тернополяни програли міській раді. А 1 травня під охороною чоловіків у військовій формі почали різати дерева. Та громада стала на захист дитмайданчика, адже територія - не лише улюблене місце для розваг дітей, але й має історичну цінність.

Дитмайданчик на Гнатюка - це перший дитячий майданчик, який з’явився у Тернополі при відбудові міста після Другої світової війни. Минуло багато часу, але боротьба за нього точиться й досі. Громада стоїть на принциповій позиції і планує відновити майданчик, який зруйнував забудовник. Допомагають їй активісти ГО «Ідея Нації». Вони вже втретє проводять благодійний книжковий ярмарок, виручені кошти з якого підуть на відновлення дитмайданчику. Також активісти спільно з мешканцями прилеглих будинків обладнали там футбольне поле. Але й тут без конфлікту не обійшлось.

«Ми вирішили обладнати на зруйнованому дитмайданчику футбольне поле. Для цього вирівняли територію, поставили там ворота. Але без конфлікту з нібито власником території Павлом Ільчуком не обійшлось. Він викликав міліцію: мовляв, ми є на його приватній землі. Міліція взяла пояснення і поїхала. Ми ж роботу продовжили та будемо продовжувати, адже вважаємо, що дитмайданчик у тернополян просто вкрали», - розповідв керівник тернопільського осередку «Ідея Нації» Олексій Станько.

«Терен» стежитиме за розвитком подій.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора.  

 

Вибір читачів за тиждень

Відео