«Щасливу Україну» куштували тернополяни на «Галицькій дефіляді»
За звання кращого пекаря змагались тернополяни на «Галицькій дефіляді» 19 червня. Журі оцінювало смак і оформлення печива. Переможниця Надія Крушельницька спекла «Щасливу Україну». [embed]https://www.youtube.com/watch?v=yXrbHB1kgq4[/embed] - Люблю корисну їжу, - каже Надія. – Це печиво із масла та білої муки, з журавлиною, грецькими горіхами. Готується воно недовго, печеться лише 10 хвилин. Оформлювала печиво по-святковому – у вигляді прапора України. Рецепт склала самостійно шляхом експерименту. Тиждень підбирала інгредієнти і дегустувала смак.
Надія знімає свої рецепти на відео та викладає в Інтернет. Змалечку привчає допомагати готувати свою донечку.
- Печиво теж може бути корисне. Наприклад, вівсяна випічка із сухофруктами зовсім не зашкодить фігурі, - додає Надія.
Дегустували печиво разом із журі також і тернополяни. Один із наймолодших гостей свята шестирічний Ярослав Федорук каже, що найсмачнішою була випічка з яблук.
- Перекажу мамі, щоб спекла таке печиво, - говорить Ярослав. – Я тут куштував його з різними фруктами.
Також серед господинь-учасників був один пекар – тернополянин Артем Антонів, який поділився власним рецептом випічки. Долучити тернополян і жителів області до свята – це головний задум організаторів цьогорічної дефіляди.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=p5leBtTcXhY&feature=youtu.be[/embed]
- Тернополяни цього року печуть, накривають столи і демонструють майстер-класи, - розповідає організатор Ігор Мамус. – Премія кращого пекаря має ім’я Дарії Цвик. Це наша покійна землячка із Гримайлова, яка збирала рецепти бабусі та оригінально оформлювала страви. Кльош із солодким, горнятка із першими стравами, свічка з шишками – це її ідеї подачі їжі.
Переможці отримали диплом імені Дарії Цвик та грошові нагороди. Сьогодні гостей фестивалю чекає ще один їстівний конкурс – ліплення вареників на швидкість. У ньому братимуть участь сімейні пари, додають організатори.
Оксана БУЧКО
Фото, відео автора