Ще 40 земельних ділянок передали у власність учасникам АТО

DSC09078-816x612

Головне управління Держгеокадастру у Тернопільській області інформує про чергове надання у власність учасникам АТО, а також сім’ям  загиблих військовослужбовців, та винесення меж земельних ділянок, які знаходяться за межами м. Тернополя, у напрямку автодороги Тернопіль-Львів.

28 квітня, за участі працівників ДП «Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», встановлено та закріплено межі 40 ділянок, які передані у власність учасникам бойових дій та родинам загиблих військовослужбовців.

2
2

    Учасник антитерористичної операції, Юрій Королюк, зазначив, що ще роздумує, як саме оброблятиме свою ділянку та висловив подяку спеціалістам Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області за оперативне опрацювання заяви та затвердження землевпорядної документації.

       За словами, батька учасника АТО Олексія Кодьмана, який на даний час перебуває у полоні, рідні ще не визначилися, як використають надану ділянку, оскільки чекають на повернення сина та його розпорядження щодо освоєння цієї землі.

     Крім того, на ділянках, які були раніше передані у власність військовослужбовців, вже сповна кипить робота, дехто повноцінно обробляє вже зорану територію, хтось лише освоюється.

       Зазначимо, що станом на 24 квітня спеціалісти Головного управління опрацювали 6 230 звернень учасників АТО щодо виділення земельних ділянок для всіх потреб.

         Фахівці Держгеокадастру в області підготували 4 367 первинних дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення ділянок, загальною площею понад 3 232,8 га.

         3 290 учасників АТО вже отримали земельні ділянки у власність. Крім того, надали 104 первинних рішень, щодо відведення у власність земельних ділянок та затвердили 46 документацій із землеустрою сім’ям військовослужбовців, які загинули в ході антитерористичної операції.

Вибір читачів за тиждень

Відео