Віра Олександрович

Що буде із Тернопільщиною, залежить від самих жителів краю

111

Надходження до місцевих бюджетів Тернопільщини перевищили минулорічні аж на 270 млн грн. Причому основними наповнювачами казни є самі жителі краю.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– До місцевих бюджетів області за січень-травень цього року надійшло 1 млрд 305,8 млн грн, що аж на 26,4%, або на 273,1 млн грн більше за відповідний показник минулого року, – уточнюють в податковій.

Основним джерелом надходження до місцевого бюджету традиційно є податок на доходи фізичних осіб (ПДФО).

– За січень-травень надійшло 853,8 млн грн цього податку, – продовжують фіскали. – Крім того, місцеві бюджети отримали 228,5 млн грн єдиного податку і 42,2 млн грн – акцизного податку із реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Нагадаємо, кошти, які сплачують до місцевих бюджетів, у тому числі – з офіційних зарплат місцевих жителів, а також від підприємницької діяльності, йдуть на розвиток міст і сіл області. Тому легалізація праці (про це читайте ТУТприм.), подолання нелегального ринку підакцизних товарів, а також офіційна підприємницька діяльність є дуже важливими чинниками для збільшення надходжень, а відповідно, і соціально-економічного розвитку територій (про це читайте ТУТ і ТУТ прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео