Що робили тернопільські активісти в Маріуполі? (фото)

Hc3RPGW0rVE

Протягом 22-23 квітня у м. Маріуполь (Донецька обл.) громадська організація “Молодь Сходу України” за підтримки фонду Фрідріха Наумана провели тренінг “Громадянська активність молоді”.

iPNzB-RTHLk
iPNzB-RTHLk

Тренерами на заході виступили Наталія Криворучко (начальник відділу інвестиційної та міжнародної діяльності Бердянської міської ради), Максим Черкашин (керівник ГО “Центр розвитку громад”, м. Тернопіль) та Рустам Ергешов (заступник керівника ГО “Центр розвитку громад” м. Тернопіль). Протягом двох днів активна молодь Маріуполя навчалась як ідею перетворити у проект, розраховувати його вартість, формувати команду та шукати партнерів для його реалізації.

sSmbP3pF554
sSmbP3pF554

За словами заступника керівника організації “Молодь Сходу України” Оксани Ступак, після проведення навчання буде оголошено конкурс для громадських організацій. Активісти зможуть написати проект для вирішення конкретної локальної проблеми та отримати кошти для його реалізації від фонду Ф.Наумана.

r0rVD9647EU
r0rVD9647EU

Уже безпосередньо під час тренінгу учасники напрацювали ряд ідей, які почали перетворювати у конкретні проекти.

 “Молодь пропонує досить цікаві проекти абсолютно різних напрямків, це й екологічний, боротьба з корупцією та об’єднання молодіжних організацій у асоціацію” – коментує один з тренерів Максим Черкашин.

“Такі освітні заходи є надзвичайно важливі для молоді, яка проживає на Сході України. Вони бачать місцеві проблеми та знають, і головне хочуть їх вирішувати. А нам потрібно лише цьому допомогти.” – додає Максим.

YVMiU-tUww4
YVMiU-tUww4

Тернополянин Рустам Ергешов детальніше розповів про особливості командної роботи та написання чіткого та прозорого бюджету проекту. Особливо учасникам сподобались конкретні приклади та реальні історії діяльності молодіжної громадської організації “Файне місто”, першим керівником якої був Рустам.

Підбиваючи підсумки учасники наголосили на важливості проведення таких заходів, які мотивують, народжують нові ідеї та вчать втілювати їх у життя на благо як громади, у якій проживаєш так і для цілої України

Вибір читачів за тиждень

Відео