Орест Сарматський

Шляхетну мовознавчу площу облаштували у Тернополі гімназисти (фото)

Заставка01 (Copy)

Відбувся перший в історії Тернопільської Української гімназії ім. Івана Франка «Мовознавчий бал»

Як повідомляє на сайті гімназії учитель української мови і літератури Галина Балабан, кращі мовознавці закладу дебютували як принцеси й принци мовних наук. Під час балу титуловані мовознавці презентували своє лінгвістичне «королівство», виконуючи різноманітні завдання. Зокрема, гімназисти складали речення про різні емоції, розфарбовували мовознавчі загадки, сканували закодовані вправи і знаходили відповіді, повторювали правила знайомства на світських заходах.

За словами Галини Балабан під час «Мовознавчого балу» актова зала гімназії стала такою собі шляхетною площею Його Величності Речення, де знайшли свою «споріднену працю» моволюбні кулінари, художники, музиканти, танцюристи із 4-А класу. А «родзинкою» балу стало обрання «короля» та «королеви». Ними стали Турчин Софія, принцеса Зв’язного мовлення та Гура Роман, принц Будови слова.

Під мeлодії Моцарта, Гайдна, кружляли гімназисти у танці, а мовознавча країна Україномовія у ритмі вальсу надалі продовжує своє життя і відкриватиме полонезом нових дебютантів у різних царинах знань та умінь на наступних балах у Тернопільській Українській гімназії імені І.Франка.

img_0977 (Copy)
img_0977 (Copy)

img_0940 (Copy)
img_0940 (Copy)

img_0964 (Copy)
img_0964 (Copy)

4_11 (Copy)
4_11 (Copy)

2_12 (Copy)
2_12 (Copy)

Фото із допису

Вибір читачів за тиждень

Відео