Віра Олександрович

«Шлюб за добу» - швидко, вигідно і модно, впевнені на Тернопільщині (відео)

Кольцов

Пілотний проект Міністерства юстиції «Шлюб за добу» став на Тернопільщині дійсно популярним.

Тож наш край уже випередив за кількістю «швидких» одружень ті регіони, де цю послугу запровадили приблизно у той же час, як у нас. Про це повідомив начальник Головного територіального управління юстиції в області Едуард Кольцов (читайте також ТУТ прим.).

[embed]https://youtu.be/yOj3wTyP1NU[/embed]

Нагадаємо, така ініціатива діє в обласному центрі близько року. Вона дозволяє молодятам одружитися фактично того ж дня, як вони подадуть документи.

 - У нас часто так одружуються іноземці, - уточнює він. – Окрім того, учасників АТО ми обслуговуємо безкоштовно. Наприклад, останній такий шлюб уклали хлопець із Київської області, круглий сирота, який служить у Збройних Силах України, і дівчина з Тернопілля. Гарно так було, зворушливо… Насправді, дуже позитивна процедура.

Нагадаю, швидко одружитися закохані можуть, звернувшись до Українського дому «Перемога», що на бульварі Т.Шевченка, 27. Вартість послуги у будні - із вівторка до п’ятниці - становить одну тисячу 767 гривень, а в суботу – 2 тисячі гривень 85 копійок.

Варто додати, що державний «тариф» на звичайну процедуру одруження (із очікуванням не менше місяця з моменту подання заяви – прим.) в Україні давно не змінювали. Він становить 85 коп. Проте урочиста церемонія із усім «букетом» можливих послуг «тягне» у четвер близько 1000 грн. Адже традиційний обряд під супровід магнітофонного запису у будні коштує 300 грн. Якщо у залі є «живий» музичний супровід, то сума відразу зростає до 450 грн. У вихідні і святкові дні молодятам за урочистості доводиться платити приблизно удвічі більше. Пропонують у ДРАЦСі також послугу «Ювілейне весілля». Коштує така «розкіш» - 1000 грн.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео